Thursday, 18 July 2024
A+ R A-

Afkitten

Waarom afkitten

Er zijn verschillende redenen waarom afkitten belangrijk is. Ten eerste is een goede kitlaag belangrijk om vocht, warmte, koude, wind tegen te houden. Ook voorkomt een goede kitlaag dat er schimmel gaat groeien in kieren en vochtige plekken. Op die manier blijft uw badkamer of raam netjes en is de kans op rotten een stuk kleiner.

Afkitten badkamer

Goed kitwerk zorgt ervoor dat alle naden en kieren in de badkamer en uw bad, wastafel en douchecabine worden gedicht. In een vochtige ruimte moet extra aandacht worden besteed aan het kitwerk. Lekkage door naden en kieren kan voor grote problemen zorgen.

Ook wanneer uw badkamer al eens is gekit door een professional moet het toch om de zoveel jaar nagekeken worden en eventueel het kitwerk (gedeeltelijk) vervangen worden.

Voor meer informatie kunt u raadplegen:

http://ikknapmijnhuisop.nl/badkamer/badkamer-kitten-kosten/

Afkitten van ramen

Twee belangrijke redenen om uw ramen goed afkitten zijn, het voorkomen van warmteverlies en het tegen gaan van vochtinwerking. Door kleine kieren kan vocht gemakkelijk van buiten naar binnen komen. Vocht veroorzaakt schimmel en zal uw kozijnen aantasten. Een niet goed afgekit raam is minder geïsoleerd en dat heeft invloed op uw stookkosten.